11.10.05

...



evet, yazılar bazen koşarak kaçıyor insandan. bir şey için oturup masaya, bambaşka bir yerden çıkabiliyorsun. bazen de, çok sıcak oluyor konu, fazla sıcak. yalnızca elini değil, bedenini de kavuracak diye öyle bakakalıyorsun. uzaktan değil, taa içinden.
...
seyahatin yalnızca bir yer değiştirme olmadığını düşünüyorsanız, başkalarını tanıdıkça kendine yaklaşmanın ne demek olduğunu da bilirsiniz. herkes tanıdık, herkes komşu gelebilir insana. bazen nasıl herkes yabancı, herkes uzak geliyorsa tıpkı öyle.
...
'kendini kendiyle besleyenler'. anlamak için yaklaşmak lazım. ama ayakkabıları kapıda çıkartıp girmekte fayda var. sessizce, ayaklarının ucuna basarak.
...
mahallede çok çocuklu bir ailenin evinde yangın çıktı. birileri dumanı görüp koştu. duman ciğerimize oturdu.
...
bağımsızlığı için savaşılan, paylaşılamayan bölge keşmir, yer ile yeksan. sınır dinlemeden, her iki taraftaki de toprağa gömüldü. 'hindistan tektoniği milyonlarca yıldır olduğu gibi hareket etti ne yazık ki. himalayalar da böyle oluştu. ve bu hareket hep devam edecek.'
...
pakistan'da otobüsler, kamyonlar nakıştan ibarettir. daha önce gündüz gözüyle görsen bile, gece yollarda, karşıdan gelen, yanından geçen büyülü fenerler, ejderhalar karşısında gözyaşlarını tutamazsın heyecandan. pardon duyamadım, yoksul bir ülke mi demiştiniz?